top of page

CUM POATE AFACEREA TA SĂ ATRAGĂ TRAFIC ORGANIC PRIN SEOCel mai bun instrument de a atrage trafic organic este partea de SEO. Vrei să te conectezi cu cât mai mulți consumatori înaintea concurenței tale. Oamenii sunt obișnuiți ca la o simplă căutare pe Google să găsească rapid ceea ce este de interes pentru ei. Iar rezultatul căutărilor apare în primele rânduri. Tu vrei să fii în primele rânduri.

Pentru a putea fi în primele rânduri ai nevoie de o strategie de SEO bine gândită. Ceea ce este de reținut atunci când vrei să aplici optimizarea rezultatelor căutării în Google, este faptul că durează pentru a se vedea roadele. Nu ești singur în acest joc și asta necesită timp. Hai să vedem care sunt pașii cei mai importanți pentru o bună optimizare a SEO.ANALIZA POZIȚIONĂRII ÎN GOOGLEÎnainte de orice pas ai nevoie să știi unde te situezi în rezultatele de căutare ale clienților. Cel mai bun mod prin care poți afla acest lucru este să intri pe modul incognito pentru un rezultat cât mai real. Apoi tastează cuvintele cheie la care te gândești că ar putea fi folosite de către clienți atunci când caută ceea ce au nevoie.

Cuvintele cheie trebuie să aibă legătură cu industria ta. În funcție de rezultatul căutării, vei știi pe ce poziție te situezi și ce trebuie să faci mai departe. Cu cât ești poziționat mai sus în clasament, cu atât rezultatul traficului organic va fi unul dorit. În cazul în care nu te situezi pe prima pagină, clienții nu te vor găsi, așadar nu vor intra pe site-ul tău pentru că nu știu de tine.


EXPERIENȚA UTILIZATORULUI PE SITEPoziționarea ta în fruntea clasamentului ține foarte mult de experiența pe care un utilizator o are pe site-ul tău. Google ia în considerare cele mai relevante rezultate care vin în urma experienței utilizatorilor.

Cuvintele cheie au o mare importanță, însă la fel de important este timpul pe care un utilizator îl petrece pe site-ul tău. Cu cât timpul petrecut este mai mare, cu atât Google înțelege că pentru consumatori tu ești relevant. Asta denotă inclusiv încrederea că site-ul tău oferă securitate.


OPTIMIZAREA SITE-ULUIMai sus am vorbit despre experiența utilizatorului. Pentru ca aceasta să fie de calitate, este nevoie să ții cont de câteva aspecte:


  • Viteza timpului de încărcare a paginilor tale este crucială. Niciun client nu va sta să aștepte timp îndelungat pentru ca o pagină să se încarce. Iar asta îi va face să părăsească rapid site-ul și va afecta în mod direct rezultatele.

  • Îmbunătățește conținutul. Îți dorești să oferi conținut informativ, de calitate și valoros, care să răspundă întrebărilor clienților tăi. Structurează informația de așa natură încât să nu fie obositor. Folosește propoziții scurte și la obiect. Titlurile și subtitlurile să fie puternice.

  • Atașează imagini și grafice relevante. Design-ul să nu fie unul încărcat. Fonturile să fie simple și lizibile. Toate butoanele de pe site să fie funcționale.

  • Asigură-te că site-ul tău este optimizat atât pentru desktop cât și pentru mobil.

Google va recunoaște toate eforturile tale și le va răsplăti.

SCRIEREA ARTICOLELOR DE BLOG PENTRU SEOUn conținut mai mare te face în fața Google relevant. Clienților le place să citească lucruri de calitate, informații utile, și astfel vor petrece timp bucurându-se de ceea ce tu oferi. Articolele de calitate vor fi distribuite, iar asta va aduce mai mult trafic. Mai mult trafic va face ca Google să vadă valoarea brandului tău și te va ajuta în poziționarea pentru motoarele de căutare.

Într-un final nu uita: ține cont de cuvintele cheie relevante. Acestea trebuie să se regăsească în titluri și subtitluri, în descrierile de pe site, în link-uri și așa mai departe. Creează URL-uri prietenoase cu motoarele de căutare.

Alături de toate acestea, folosește-te de analiză și monitorizare. Te poți ajuta de instrumentele de analiză pentru a putea ajusta strategia ori de câte ori este nevoie.Află mai multe despre cum să îți optimizezi site-ul, în acest articol.


Te descurci? Completează formularul iar noi revenim către tine cu un audit media și o strategie potrivită pentru a te ajuta în câștigarea traficului organic prin SEO.


8 views0 comments

Comments


bottom of page