top of page

CE REPREZINTĂ MARKETINGUL DIGITAL ÎN ZILELE NOASTRE
Marketingul digital a devenit o forță motrice în mediul de afaceri actual. Acesta oferă oportunități semnificative pentru companii de a-și promova produsele și serviciile, de a-și dezvolta brandurile și de a interacționa cu publicul.

Acesta reprezintă crearea de conținut răspândit pe site-uri, landing page-uri, Social Media, email etc. Pentru promovarea acestui conținut se folosesc o varietate de strategii pe canalele digitale și nu numai.


CARE ESTE VALOAREA ADUSĂ DE MARKETINGUL DIGITALMarketingul digital a fost integrat în aproape toate aspectele ce țin de afaceri. Strategiile de marketing digital ajută la identificarea obiectivelor, țintesc o audiență și configurează un plan potrivit pentru acea audiență.

Direcția unei campanii este dată de strategia de marketing digital, acesta ajutând și la stabilirea unui cadru pentru evaluarea rezultatelor. Într-un mediu în care totul este digitalizat, marketingul digital a schimbat fundamental modul în care companiile comunică și aduc valoare clienților.


CUM FUNCȚIONEAZĂ MARKETINGUL DIGITALCampaniile de marketing digital cuprind etape comune. Acestea sunt bine definite și oferă pârghia perfectă de funcționare în atingerea obiectivelor setate de companii. Hai să vedem concret care sunt acestea:

  • Definirea obiectivelor

Pentru a iniția o campanie de marketing digital, este necesară stabilirea unui obiectiv clar. Evidențierea obiectivelor, ajută la maximizarea impactului unei campanii, făcând accesibilă stabilirea bugetulului și conturarea unei strategii adecvate.

  • Identificarea audienței

Prin cercetarea și înțelegerea pieței, se poate crea profilul de buyer persona. Acest profil ajută la cunoașterea potențialilor clienți, fiind important pentru stabilirea felului în care compania se va conecta cu aceștia.

  • Identificarea canalelor potrivite

În funcție de publicul țintă și de obiectivul targetat, trebuie ales canalele potrivite fiecărui segment setat la pasul anterior. Strategiile de marketing sunt adaptate acestor canale și vor funcționa în baza principiilor fiecărui canal.

  • Crearea conținutului și a tipurilor de mesaje transmise pentru fiecare canal

Consecvența este o parte importantă atunci când vine vorba de comunicare. Conținutul trebuie să fie valoros și de interes pentru audiența targetată. Fiecare canal are o dinamică diferită, iar conținutul trebuie adaptat în consecință.

  • Indicatori de performanță (KPI)

După fiecare campanie derulată, este necesară o evaluare a rezultatelor. Alegerea KPI-urilor potriviți ajută la măsurarea performanței unei campanii, astfel strategia se poate adapta și îmbunătăți acolo unde este cazul.


CARE ESTE CEL MAI BUN TIP DE MARKETING DIGITALPentru ca o companie să își atingă obiectivele, este necesară adoptarea unor strategii diferite în funcție de obiectivul setat. Nu există o abordare universală, iar strategiile depind de mai mulți factori.

Spre exemplu, companiile mari pot accesa diferite programe cu plată pentru obiective mai complexe. În schimb companiile mici și mijlocii pot pune în practică strategii de SEO pentru un trafic organic.

Există mai multe ramuri ale marketingului digital:

1. SEO – optimizarea motoarelor de căutare. Un proces complex care include mai mulți pași precum: conținut valoros, structură corectă a link-urilor, optimizarea site-ului pentru dispozitivele mobile etc.


2. PPC – Reclama Pey-Per-Click. O modalitate rapidă de a atrage potențiali clienți, a câștiga vizibilitate, iar costurile pot fi mai mici.


3. SEM – Marketing prin motoarele de căutare. Similar cu scopul SEO, diferența constă în faptul că se plătește motorul de căutare pentru a afișa site-ul acolo unde este dorit. Aici costurile pot fi considerabile.


4. Email Marketing – Reprezintă un canal eficient de promovare. Acesta permite interacțiunea cu clienți noi, dar și cu clienți existenți. Este important de specificat faptul că pentru a atrage un client nou, costă de 5 ori mai mult decât modalitatea de convingere a unui client deja existent.


5. Marketing prin conținut – Conținutul valoros, relevant și coerent atrage audiența direct interesată. Este important timpul dedicat în crearea acestui conținut.


6. Marketing în Social Media – Prezența în Social Media este importantă. Consecvența aduce beneficii pe termen lung, iar mesajele transmise pot ajunge la o audiență mai largă.


7. Marketing afiliat – Magazinele online se pot promova pe mai multe site-uri, oferind proprietarilor acestora un procent din vânzări.

Așadar, în funcție de obiectivele țintă, strategiile trebuiesc implementate în mod corespunzător pentru rezultate maxime.

BENEFICIILE MARKETINGULUI DIGITAL


Marketingul digital oferă posibilitatea de a furniza oferte și conținut potrivit la momentul potrivit, acolo unde clienții petrec cel mai mult timp. Folosirea KPI-urilor ajută la o mai bună înțelegere a cum funcționează diferitele strategii și arată cât de bine funcționează sau nu.

Acesta atinge aspecte importante precum țintirea precisă a publicului, acoperire extinsă, măsurabilitate și eficiență. Atunci când este valorificat corect, este benefic atât pentru companii cât și pentru clienți.

Prin personalizarea corespunzătoare a conținutului și a ofertelor, clienții vor sesiza cum nevoile lor sunt înțelese și că primesc produse și servicii de calitate. Acest lucru amplifică încrederea într-un brand, iar ei devin clienți loiali.

Dacă ai nevoie de ajutor în strategie, planificare, implementare și optimizare, completează formularul. Revenim către tine și stabilim împreună întregul proces care să îți aducă rezultate clare.


3 views0 comments

Comentarios


bottom of page