CARE ESTE ISTORIA BRANDULUI?
Unul dintre primele branduri notabile a fost “Bass & Company”. Acesta a fost fondat în 1777 de către un producător de bere, britanic. Au fost cunoscuți pentru sigla distinctivă numită “Red Triangle”, care a și devenit primul simbol de marcă înregistrat în anul 1876. Motivul înregistrării a fost pentru a proteja calitatea berii și pentru a o face recunoscută de către consumatori.
Dezvoltarea brandingului a fost un proces gradual, iar conceptele de brand au evoluat pe măsură ce societatea dar și mediul de afaceri s-au schimbat. Primele exemple de branduri au pus bazele pentru utilizarea ulterioară a elementelor de branding în marketing și au demonstrat importanța în construirea și consolidarea identității de brand.
RECUNOAȘTEREA ȘI ÎNCREDEREA
Oamenii vor cumpăra de la un brand pe care îl cunosc și în care au încredere. Pentru asta este necesar să stabilești și să lucrezi intens la componente precum: nume, un logo memorabil, misiune și valori, servicii, design, tonalitate.
Povestea din spatele brandului trebuie să fie autentică și convingătoare, astfel se crează o legătură emoțională cu publicul tău. Aceștia rezonează cu povestea ta și vor vedea clar valoarea unică a companiei. În acest mod ia naștere încrederea și recunoașterea în piață.
PERCEPȚIA CALITĂȚII
Calitatea trebuie să existe în toate aspectele care definesc brandul. De la cea a serviciilor și a produselor, până la cea a conținutului transmis către consumator. Acesta caută informații și mesaje relevante cu care să se asocieze.
Experiența consumatorului pe site-ul tău trebuie să fie calitativă. Navigând cu ușurință, acesta va reveni. Întreaga călătorie plăcută pe care brandul o oferă va face cu siguranță să fii recomandat mai departe, astfel câștigând în mod organic noi clienți.
REPUTAȚIE ȘI RESPONSABILITATE SOCIALĂ
În zilele noastre transparența este primordială. Comunică deschis cu publicul tău în orice etapă te-ai afla. Practicile manipulative și înșelătoare nu vor aduce succesul. Fii responsabil în campaniile de publicitate și mesajele transmise. Acestea au un impact semnificativ în comportamentul consumatorilor.
Implică-te în educarea publicului cu privire la problemele sociale și de mediu importante prin campanii de conștientizare. Promovează diversitatea și incluziunea. Un bun exemplu este cel în care un brand poate fi autorizat ca fiind Unitate Protejată.
Unitatea Protejată autorizată are ca scop incluziunea persoanelor cu dizabilități în forța de muncă. O parte importantă a responsabilității sociale este dată de respectarea drepturilor omului și construirea unei societăți mai echitabile.
În concluzie, un brand puternic are la bază toate cele enumerate mai sus. Asta îl face unic în piață și atrage după sine succesul și longevitatea în afacere.
Îți poate fi de folos articolul despre cum te poate ajuta colaborarea cu o agenție de marketing în dezvoltarea brandului și atingerea tuturor obiectivelor. Aruncă un ochi.
Commentaires