top of page

CE REPREZINTĂ EROAREA 404 ȘI CUM O POȚI REMEDIA




Eroarea 404 este una dintre cele mai des erori întâlnite care împiedică navigarea pe internet. Atunci când un utilizator face click pe un link căutând o pagină a unui site, în loc de pagina căutată îi apare eroare 404.

Această eroare face parte din categoria codurilor de stare HTTP, adică acele erori care nu aparțin de componenta serverului, ci apar din alte situații. Practic, pagina web accesată nu este disponibilă.


CAUZELE ERORII 404



Există mai multe cauze pentru care poate apărea o eroare 404, cum ar fi:

1. Link-uri incorecte:


Atunci când un utilizator încearcă să acceseze o pagină într-un mod interzis sau tastează un URL greșit.


2. Probleme de redirecționare:


Redirecționările incorecte sau configurate greșit pot duce la eroarea 404.


3. Adresa URL a fost ștearsă sau mutată:


Administratorul site-ului a șters sau a mutat o pagină, dar link-urile către acea pagină încă există pe alte site-uri sau în rezultatele motoarelor de căutare.


4. Conexiunea este întreruptă

5. Domeniul nu mai există

Cu siguranță este neplăcut ca un utilizator să îți viziteze site-ul și să îi apară eroare 404. Link-ul accesat este încă în circulație pe motoarele de căutare chiar dacă nu este vizibil. Pentru a putea rezolva această situație trebuie găsită respectiva pagină, iar acest lucru se poate face fie cu ajutorul instrumentului Screaming Fog SEO Spider care interceptează astfel de pagini, fie cu Google Search Console.


CUM REMEDIEZI EROAREA 404



Pentru a remedia eroarea 404 într-un mod corespunzător, trebuie soluționat în funcție de motivul care a generat această eroare. Dacă pagina solicitată a fost mutată sau ștearsă, se poate restabili sau se poate crea o redirecționare 301 permanent a motorului de căutare și implicit utilizatorii către o pagină similară sau către pagina principală.

O altă modalitate este de a se personaliza pagina. În loc să apară eroare 404, pot apărea informații relevante pentru utilizator sau link-uri care să-i redirecționeze către zone de interes. Un alt lucru important este verificarea redirecționărilor, ca acestea să fie configurate corect.


Este important de rezolvat această eroare de pe site, deoarece poate afecta experiența utilizatorilor și poate avea un impact negativ asupra clasamentului site-ului în motoarele de căutare. Gestionarea corespunzătoare menține site-ul în stare de funcționare optimă.


5 views0 comments
bottom of page