top of page

OPTIMIZAREA LANDING PAGE-URILOR PENTRU CREȘTEREA CONVERSIILOR
Landing page-urile sunt pagini de destinație specifice, proiectate pentru a convinge vizitatorii să ia o acțiune specifică, cum ar fi completarea unui formular sau cumpărarea unui produs sau serviciu.


Ele pot fi accesate direct prin intermediul unui link sau prin intermediul unei campanii de marketing, precum reclame sau email-uri.

ELEMENTE ESENȚIALE ALE UNUI LANDING PAGE EFICIENTExistă multe elemente care ajută un landing page să aibă un impact pozitiv asupra conversiilor.


Spre exemplu, Call-to-action (CTA) sunt elemente importante pentru orice website sau campanie de marketing.


E important să testezi diferite variante ale CTA-urilor pentru a vedea care funcționează cel mai bine, spre exemplu : cumpără acum! , înscrie-te acum! , vezi mai mult! , etc.


Unul dintre elementele cele mai importante ale landing page-ului este Headline-ul, pentru că acesta este primul lucru pe care un vizitator îl va vedea și citi.


Un headline bine scris este un factor determinant în decizia vizitatorului de a rămâne pe site sau de a-l părăsi.

Poți oferi beneficii pentru a încuraja vizitatorii să continue să exploreze site-ul.


In același timp, imaginile și videoclipurile atrag atenția vizitatorilor și pot crește interesul pentru produsul sau serviciul prezentat.


Imaginile pot arăta detalii despre produs, precum și beneficiile acestuia, făcându-l să pară mai atractiv, în timp ce videoclipurile pot prezenta produsul sau serviciul într-o manieră interactivă, oferind o experiență mai profundă și mai personală pentru vizitatori.


Este important să folosești imagini și videoclipuri de calitate, relevante cu mesajul landing page-ului.


La fel de importante sunt si formularele de contact, pentru că permit vizitatorilor să ia legătura cu compania sau să furnizeze informații precum nume, adresa de email sau numărul de telefon ale acestora.


Asigură-te că soliciți doar informații esențiale, pentru a nu încurca vizitatorii și a nu-i face să renunțe la completarea formularului.

De asemenea, formularele trebuie să fie securizate și să respecte regulile privind protecția datelor personale.


Ofertele unice de vânzare (USP) sunt elemente esențiale pentru că acestea pot face diferența între o conversie sau o pierdere de client.


USP-urile sunt caracteristici sau beneficii unice ale produsului sau serviciului, care îl fac mai atractiv decât altele similare oferite pe piață.
Exemple de USP-uri pot include:

  • Prețul mai mic decât al concurenței

  • Calitate superioară a produselor

  • Garanție sau returnare gratuită

  • Livrare rapidă

  • Serviciu clienți excepțional

  • Acces la resurse exclusive sau la un program de fidelitateUTILIZAREA INSTRUMENTELOR DE ANALIZĂAcest lucru ajută la măsurarea performanței landing page-urilor, pentru a identifica zonele care pot fi îmbunătățite și pentru a crește conversiile.


Stabilește obiective pentru landing page-urile tale și folosește instrumente de analiză pentru a urmări aceste obiective. De exemplu, dacă obiectivul tău este de a crește numărul de conversii, poți configura instrumentele de analiză pentru a urmări procesul de conversie.


Instalează instrumente de urmărire precum Google Analytics sau Adobe Analytics, pentru a colecta date despre trafic și pentru a te ajuta la identificarea sursei traficului, a comportamentului utilizatorilor pe site, a ratei de întoarcere, a timpului petrecut pe site sau a paginilor cele mai accesate.


Analizează datele colectate de instrumentele de urmărire pentru a identifica tendințele. De exemplu, poți analiza datele de trafic pentru a vedea de unde provin vizitatorii sau care secțiuni ale landing page-ului sunt cele mai populare.


Utilizează instrumente precum GTmetrix sau Google PageSpeed Insights pentru a măsura viteza de încărcare a landing page-urilor și pentru a identifica orice probleme de performanță.EXEMPLE DE LANDING PAGE-URI


Dropbox este un exemplu bun de simplitate și claritate. Are un design simplu, cu o singură imagine și un singur CTA, care încurajează utilizatorii să înregistreze un cont sau să înceapă o sesiune gratuită.


Un alt exemplu de inspirație este Airbnb, care se concentrează pe a oferi o experiență vizuală puternică, cu imagini de calitate a locațiilor disponibile. Un design curat și organizat, cu multiple CTA-uri care încurajează utilizatorii să înceapă o căutare sau să se înregistreze pentru a deveni gazdă.


HubSpot se concentrează pe a oferi o experiență personalizată, cu un formular de contact care solicită informații despre utilizatori. Pagina are un design profesional și informativ, cu multiple CTA-uri care încurajează utilizatorii să înceapă o sesiune gratuită sau să vorbească cu un reprezentant de vânzări.


Iar Uber, se concentrează pe a furniza informații despre serviciul de curse, cu un design simplu și organizat. Pagina are un singur CTA care încurajează utilizatorii să descarce aplicația și să înceapă o cursă.


15 views0 comments

Comments


bottom of page