top of page

CUM SĂ NU OBȚII DE LA CHATGPT RĂSPUNSURI VAGI ȘI GENERALE






ChatGPT este un chatbot. Chatboții sunt softuri automatizate sau semi-automatizate, gândite în special pentru a interacționa rapid cu clienții. Aceste softuri imită conversația umană prin interacțiuni sub formă de text sau voce.

 

Așadar, ChatGPT este un sistem de inteligență artificială care este capabil să mențină o conversație într-un limbaj natural cu un utilizator, simulând astfel comportamentul cu un partener de discuție. În ianuarie 2023, 100 de milioane de oameni au folosit acest instrument digital.


 

CUM FUNCȚIONEAZĂ CHATGPT



 

Prin intermediul modelului de limbaj GPT 3.5, ChatGPT-ul procesează instrucțiunile date de un utilizator pentru a îndeplini sarcinile alocate, generând răspunsuri într-un limbaj uman, natural.


Totuși, atunci când îi ceri informații, diferite definiții sau explicații, nu poate verifica sau oferi surse și îți va genera texte care prezintă erori și crează adevăruri. Acest aspect este confirmat de către reprezentanții OpenAI.

 


CUM SĂ PROFIȚI LA MAXIMUM DE CHATGPT

 



Ca orice relație pe care o ai cu o persoană cu care lucrezi, ca aceasta să înțeleagă ceea ce îi ceri, trebuie să îi oferi cât mai multe informații pentru a-ți livra ceva cât mai apropiat de ceea ce tu îți dorești.

 

Iată cum poți scoate informații cât mai relevante și satisfăcătoare pentru nevoile tale:

 

1. Definește audiența pentru care textul trebuie scris


2. Explică perspectiva din care este necesar ca textul să fie scris, a unui expert sau a unui client etc.


3. Precizează care este tonul și scopul textului, poate fi formal sau informal


4. Informează cu privire la stilul în care vrei ca textul să fie scris dându-i exemplu de o publicație sau o satiră


5. Menționează formatul de care ai nevoie. Acesta poate fi de tip tutorial, listă etc.


6. Adaugă o listă de cuvinte cheie care nu ar trebui să lipsească din text


7. Include orice informație consideri că este relevantă pentru text

 

 

Acestea sunt doar câteva exemple de solicitări exacte pe care să le incluzi. Un lucru important de reținut este faptul că nu vei obține din prima solicitare un răspuns bun. Cu cât pui mai multe întrebări țintite, cu atât ChatGPT poate oferi răspunsuri din ce în ce mai relevante.

 

Atenție la folosirea excesivă a soft-ului. Fără a exista intervenția umană, scrisul se poate transforma într-unul mediocru. Nuanțele se adaugă de către tine, altfel va fi doar o mare de conținut de pe internet.

 


În concluzie, ChatGPT este o sursă aproape nelimitată de informații. Procesarea limbajului natural, traducerea unei limbi străine, explicații variate și multe altele, îți pot fi de ajutor dacă înțelegi cum să îl folosești într-un mod corect.


6 views0 comments
bottom of page