top of page

MAI SUNT DE ACTUALITATE HASHTAG-URILE ÎN SOCIAL MEDIA ÎN 2024?






Indiferent că afacerea ta este la început de drum sau activezi pe piață de ceva timp, adaptabilitatea rămâne punctul forte în schimbarea vremurilor. Mediul online face parte din viețile noastre deja, iar pentru ca o afacere să rămână relevantă și în picioare, are nevoie de strategii eficiente.

În arsenalul de instrumente pentru promovare, Social Media joacă un rol important. Pentru a căpăta vizibilitate cât mai mare, este necesar să te folosești de toate uneltele pe care le ai la dispoziție.


CE SUNT HASHTAG-URILE



Pe lângă modalitățile de promovare plătite, ai la îndemână și alte variante gratuite de care poți profita. Nu subestima puterea tool-urilor gratuite și caută să îmbini ambele situații într-un echilibru coerent și relevant obiectivelor tale.

În comunicarea pe rețelele de socializare, hashtag-ul este un tool gratuit. Acesta reprezintă un cuvânt, respectiv grupuri de cuvinte care se scriu legat, fără spațiu, precedate de semnul diez “#”. Prin aceste hashtag-uri, tu îți poți eticheta tipul de conținut pe care l-ai creat.


CUM FUNCȚIONEAZĂ HASHTAG-URILE



În postările tale din Social Media ar trebui să incluzi hashtag-urile. Această caracteristică organizează o sumedenie de postări sub un singur hashtag. Practic, acestea permit utilizatorilor să restrângă rezultatele căutărilor.

Explorarea de hashtag-uri poate duce la conținut nou și interacțiune. Incluzându-le în postările tale, vei aduna mai multe interacțiuni pentru că vei ajunge la mai mulți oameni. Postările vor ajunge în feed-ul altor persoane dacă acestea urmăresc un anumit hashtag, iar dacă dai click pe un hashtag, te va duce la toate căutările pe hashtag-urile respective.


CUM SĂ FOLOSEȘTI HASHTAG-URILE



Utilizarea corectă a hashtag-urilor este importantă pentru pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a crește audiența. Structurează-ți hashtag-urile pentru a le putea folosi pe toate într-o postare.

Poți folosi hashtag de brand, adică propriile tale hashtag-uri cu numele brandului sau sloganul afacerii. Următoarea tipologie este cea de nisă, respectiv cele specifice audienței. Cele de categorie sunt clare și indică acea categorie din care fac parte, iar cele mai populare și des utilizate sunt cele de conținut, respectiv acelea care fac referire la o fotografie postată sau despre conținutul postat.

Evită folosirea hashtag-urilor generice și cele utilizate la milioane de postări. Include atât hashtag-uri scurte, cât și lungi pentru că poate atrage vizualizări de la un public mai larg, dar și de la unul nișat. Nu în ultimul rând, atenție la hashtag-urile interzise.


În concluzie, și în 2024 hashtag-urile sunt la fel de valoroase și reprezintă o modalitate eficientă de a-i face pe ceilalți să descopere conținutul tău. Pentru acest lucru, cercetează în permanență și rămâi la curent cu trendurile.

Dacă ai nevoie de o strategie corespunzătoare pentru canalele de comunicare, nu ezita să ne contactezi. Completează formularul și revenim către tine cu un audit media. Nevoile tale contează.


7 views0 comments
bottom of page